Ministrul adjunct însărcinat cu Ordinea Publică şi Protecţia Cetăţenilor, Nikos Toskas, este primul oficial demis în urma incediilor devastatoare din Grecia, care s-au soldat cu peste 80 de morți.

Guvernul a fost criticat de către opoziţie din cauza modului în care puterile publice au gestionat catastrofa. Opoziţia a cerut demisia celor care se fac vinovaţi de acest lucru.

Articolul continua dupa recomandari

Toskas a anunţat săptămâna trecută că i-a prezentat demisia sa lui Tsipras, dar că acesta a refuzat-o.

Asupra lui Tsipras se exercită presiuni de săptămâna trecută, după ce premierul a recunoscut ”responsabilitatea politică” în legătură cu teribilul incendiu, care s-a extins foarte rapid de pe un deal ce domină oraşul Mati în localitate, construită în mare parte într-o pădure de pini.

Lui Tsipras i s-a reproşat faptul că nu a impus nicio sancţiune.

Bilanțul incendiului, revizuit în scădere

Bilanţul, care depăşea 90 de morţi, a fost revizuit vineri în scădere la 88 de morţi, un dispărut şi 40 de persoane spitalizate - între care nouă în stare critică.

Partide din opoziţie au insistat că Guvernul nu a avertizat în mod sificient populaţia cu privire la pericol, în contextul în care rafale de vânt foarte violente suflau de la vest, şi nu a dat suficiente dispoziţii în vederea unei eventuale evacuări.

Guvernul este acuzat și că a încercat să ascundă, timp de mai multe ore, amploarea dezastrului.

Sursa: News.ro