Grupul Gorillaz va lansa, la finalul lunii iunie, cel de-al şaselea album de studio, intitulat „The Now Now”.

Jamie Hewlett, cofondator al grupului, a anunţat imediat după lansarea „Humanz” (2017) că trupa va reveni cu un alt album în 2018.

Articolul continua dupa recomandari

În urmă cu câteva zile, un site - cu o grafică ce aminteşte de anii 1970 şi un intro funk - sugerează că materialul de studio este intitulat „The Now Now” şi că el va fi lansat pe 29 iunie.

În luna aprilie a anului trecut, după o pauză de şapte ani, Gorillaz a lansat „Humanz”, album pe care au fost invitaţi să interpreteze Grace Jones, De La Soul, Jehnny Beth de la Savages, Danny Brown, Pusha T, Mavis Staples, Kali Uchis, Kelela, Vince Staples, DRAM, Popcaan, Jamie Principle, Kilo Kish, Anthony Hamilton, Peven Everett, Zebra Katz şi Benjamin Clementine.

Gorillaz este un proiect muzical creat în 1998 de Damon Albarn din trupa Blur şi de Jamie Hewlet, un caricaturist, creator al benzilor desenate „Tank Girl”. Videoclipurile formaţiei prezintă un grup de personaje din benzi desenate, iar Gorillaz este o considerată o „trupă virtuală", deoarece membrii ei nu sunt persoane reale, ci patru personaje animate - Murdoc Niccals, 2D, Noodle şi Russel Hobbs. Grupul britanic a debutat cu albumul omonim, în 2001. În 2006, Gorillaz a fost recompensat cu un premiu Grammy.

Sursă: News.ro