Italianul Giovanni Ardita, consilier local la primăria oraşului Ladispoli, din partea partidului Fratelli D'Italia - Alleanza Nazionale, o formaţiune politică profund naţionalistă, a fost protagonistul unui nou episod de rasism împotriva românilor din Peninsulă!

După ce, anul trecut, Ardita a folosit cuvinte dure la adresa românilor, generalizând şi catalogându-i ca fiind nisşte "gunoaiie", hoţi şi ţigani, politicianul loveşte din nou.

Articolul continua dupa recomandari

De această dată, ţinta a fost românul Ion Marian, ex-candidat la funcţia de consilier local din Ladispoli, în provincia Roma din Lazio.

Este vorba despre un schimb de replici în comentariile la un post pe profilul privat de Facebook al lui Ion Marian.

Giovanni Ardita îi răspunde lui Ion Marian, printr-un vocabular rasist cu care îl invită pe fostul candidat român la alegerile locale pe lista „Si può fare” să se întoarcă la București dacă nu este de acord cu legile italiene.

Vezi 2 imagini în Galerie

"Ion Marian te informez că Salvini merge la Quirinale să-și ia postul, începe să împachetezi și îți sugerez agenția de turism care se află lângă mine, pe via Duca degli Abruzzi. Rezervă-ți un bilet numai pentru dus în țara ta”, a scris consilierul Giovanni Ardita.

Apoi continuă: 

"Marian, nu am avut niciodată pretenția să gândești la fel ca mine. Iar subsemnatul, spre deosebire de ceilalți politicieni în 2007 și 2017, nu a participat niciodată la vânătoare de voturi în comunitatea românească sau cea poloneză. (…) Nu vreau ca cei ca tine să fie alegătorii mei… Și îți amintesc, considerând că ești unul dintre oaspeții noștri, că trebuie să respecți pe cei cu funcții instituționale din țara noastră și mai ales pe cel mai votat politician din istoria orașului Ladispoli. Dacă nu-ți convin regulile noastre, întoarce-te la București… ”.

Potrivit rotalianul.com, care citează presa din Peninsulă, Ion Marian, 100% italian, are pașaport italian şi este activ în mediul politic de mulți ani la Ladispoli.