Călătorie de coşmar pentru pasagerii unui tren din Germania. Trei persoane au fost grav rănite, iar alte 14 sunt în stare de şoc. Responsabil pentru cele întâmplate este un refugiat din Afganistan care a atacat călătorii cu un topor şi cu un cuţit.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 21.15, într-un tren care se întrepta dinspre localitatea bavareză Treuchtlingen către Wuerzburg, un oraş situat la aproximativ 100 de kilometri de Nuremberg.

Articolul continua dupa recomandari

Un adolescent înarmat cu un topor şi cu un cuţit a atacat mai mulţi pasageri când trenul se apropia de destinaţie.

"Autorul este un afgan în vârstă de 17 ani", rezident în localitatea Ochsenfurt, situată în apropiere cu locul unde s-au desfăşurat faptele, lângă Würzburg, a declarat ministrul de Interne al Bavariei Joachim Hermann .

Poliţia din Wuerzburg a anunţat pe pagina de Facebook că trei dintre victime au fost rănite grav, iar o persoană a fost rănită uşor. Alte 14 persoane, aflate în stare de şoc, au primit îngrijiri medicale.

Poliţia a precizat că nu cunoaşte mobilul atacului şi nici detalii despre atacator, însă purtătorul de cuvânt al Ministerului regional de Interne a declarat că agresiunea este "probabil" un "atentat islamist",.

"Este destul de probabil să fie vorba despre un atentat islamist", a declarat purtătorul de cuvânt, subliniind că agresorul, un solicitant de azil afgan, în vârstă de 17 ani, a strigat "Allah Akbar" ("Allah este mare") în timpul atacului.

Atacatorul a fost împucat şi ucis de poliţie în timp ce fugea.