Crimă oribilă comisă de un imgrant în oraşul german Freiburg. Maria Ladenburger, în vârstă de 19 ani, studentă la Medicină şi fiica lui Clemens Ladenburger, un înalt funcţionar al Uniunii Europene, a fost violată, apoi înecată în râul Dreisam, în apropierea graniţei cu Elveţia, scrie 7sur7.be.

Tragedia a avut loc în toamnă, în 16 octombrie, deşi presa germană o dezvăluie abia acum.

Articolul continua dupa recomandari

Tânăra, care lucra ca voluntară la un centru local pentru migranţi, se întorcea de la o petrecere din orașul universitar german Freiburg, când a fost atacată pe pista de biciclete pe care circula. Ea a fost violată și apoi înecată, trupul fără suflare al fetei fiind găsit în albia râului Dreisam.

Timp de şase săptămâni, poliţia germană a anchetat cazul. Au fost fost analizate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Freiburg, un individ cu o haină neagră şi coafură destul de neobişnuită atrăgând atenţia anchetatorilor.

Într-un final, în aceast caz a fost arestat pentru suspiciune de viol şi crimă un imigrant afgan de 17 ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită. El a sosit în Germania anul trecut și a trăit cu o familie locală în oraș.

Individul a fost reţinut după ce ADN-ul său a fost găsit pe eşarfa fetei. El şi-a recunoscut fapta.

Tatăl fetei este Dr. Clemens Ladenburger, un avocat care este mâna dreaptă a Directorului Juridic al Comisiei Europene. Pe data de 26 octombrie, el și soția sa Frederika, au dat un anunț de comemorare în amintirea Mariei, în ziarul Frankfurter Allgemeine

"Maria a fost timp de 19 ani singura rază de soare pentru familia noastră, și așa va rămâne. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru acest dar, care l-a făcut pentru noi. Suntem siguri că ea este acum în siguranță cu el", a fost mesajul dr. Ladenburger.

Cutremurătoarea crimă, a pus și mai multă presiune pe cancelarul Angela Merkel, care a deschis granițele Germaniei pentru mai mult de un milion de imigranți începând cu anul 2015.

În ciuda tensiunilor, Merkel a reiterat săptămână trecută că nu intenţionează să facă nicio schimbare în politica sa în materie de imigrare.