Două gemene siameze cărora medicii britanici le-au dat la naștere șanse de supraviețuire de 1 la 1 milion, au împlinit acum 16 ani. Adolescentele sunt la liceu și duc o viață normală.

 În urmă cu 16 ani, când gemenele au venit pe lume, în Oxbridge, Marea Britanie, părinții au avut mari emoții. Surorile s-au născut siameze, cu pieptul și ficatul lipite.

Articolul continua dupa recomandari

Separate printr-o operație revoluționară

Înaintea operației, medicii le-au dat șanse de supraviețuire de 1 la 1 milion. Când au împlinit 6 săptămâni, gemenele Zainab și Jannat Rahman au fost supuse unei intervenții chirurgicale revoluționare, care a reușit după mai bine de 4 ore, iar fetele au fost separate.

Gemenele după operație, alături de părinții lorVezi 6 imagini în Galerie

Fetele au învins orice estimare pesimistă, iar acum sunt la liceu, perfect sănătoase.

”Tot prin ce am trecut pare acum un coșmar foarte îndepărtat. În acel moment nu îndrăzneam să îmi imaginez această zi”, spune Nipa Rahman, mama fetelor, o asistentă medicală de 36 de ani.

Gemenele la ziua de naștere, când au împlinit 16 aniVezi 6 imagini în Galerie

Planuri frumoase de viitor

Gemenele tocmai au împlinit luna trecută 16 ani și învață la un liceu din estul Londrei. Potrivit Daily Mail, Zainab vrea să facă facultatea la Cambridge și să ajungă medic pediatru. Sora ei, Jannat, care studiază 3 limbi străine, visează să ajungă la Oxford și să devină avocat.

”Sunt cel mai norocos tată din lume. Când îmi văd fiicele, simt că Dumnezeu mi-a dat un dar, pe care îl prețuim zilnic. Ele ne fac să fim mândri”, spune Luther, tatăl fetelor, director de dezvoltare la o companie britanică.

Surorile gemene celebrează ziua de naștereVezi 6 imagini în Galerie

Surorile vor mai fi separate încă o dată în scurt timp, dar fără emoții, de această dată datorită studiilor. Jannat, care studiază latina, urmează să plece la Roma, cu o bursă, în februarie.