Furtunile au făcut ravagii în regiunea central-estică şi în cea sud-estică a Franţei, 750 de persoane, între care 184 de turiştii fiind evacuaţi din nordul departamentului Gard. Un bărbat de 70 de ani a fost dat dispărut. 

”Toate persoanele care se aflau în camping şi în colonia de vacanţă” din regiunea Leverkusen (Germani) ”au fost primite în sala polivalentă şi au fost văzute de medici şi pompieri de la Samu, Crucea Roţie şi psihologi", a anunţat comandantul Jérôme Tallaron, însărcinat cu comunicarea din partea pompierilor în Gard.

Articolul continua dupa recomandari

”Avem îndoieli cu privire la o persoană. I-am găsit maşina luată de viituri, este un domn în vârstă de 75 de ani. Pentru moment, operaţiunile de recunoaştere au fost zadarnice”, a mai declarat comandantul Tallaron.

În total 184 de persoane - 136 de copii şi adolescenţi şi 48 de adulţi - au fost număraţi în sala polivalentă din localitate, iar zece persoane - cinci adolescenţi şi cinci adulţi - au fost spitalizaţi cu răni uşoare sau hipotermie la spitalul din Bagnols-sur-Cèze, a precizat comandantul Tallaron.

În colonia de vacanţe germană Planjole şi în două campinguri vecine, corturi zăceau în noroi. ”Vom cere cu siguranţă găzduire de urgenţă”, a declarat Gudrun Weissmeyer, în vârstă de 37 de ani, o turistă originară din Munchen.

Potrivit Ministerului de Interne, 1.600 de persoane, în principal turişti, au fost evacuate ca măsură de precauţie, în Ardèche, Gard şi Drôme.

Alerta cod portocaliu de ploi şi inundaţii a fost ridicată în ultimele şase departamente joi, la ora locală 22.00 (23.00, ora României), a anunţat Météo France. Furtunile se îndreptau către mare, se preciza într-un buletin meteo.

Sursă: News.ro