Peste zece state, din Minnesota (nord) pana in Virginia (est), se aflau pe traiectoria acestei furtuni care a antrenat ninsori abundente in Montana, in nord-vestul tarii, unde stratul de zapada a ajuns la 60 de centimetri.

Cel putin patru persoane au murit in accidente pe strazile si autostrazile acoperite de zapada sau polei, potrivit presei locale.

"Sunt asteptate cantitati impresionante de zapada, care vor face deplasarile periculoase", au avertizat serviciile americane de meteorologie, sfatuind populatia sa nu se deplaseze decat in caz de urgenta.

Furtuna a ajuns marti seara in orasul Chicago (Illinois, nord), unde este asteptat un strat de zapada de 30 de centimetri. Peste 900 de zboruri au fost anulate pe aeroportul O'Hare din oras, una dintre cele mai importante platforme aeroportuare americane, iar alte 260 pe un alt aeroport din Chicago.

Peste 100 de zboruri au fost, de asemenea, anulate la Minneapolis, in Minnesota (nord), potrivit site-ului specializat FlightAware.

Mai mult, 1.162 de zboruri prevazute pentru miercuri au fost anulate in asteptarea furtunii, majoritatea in regiunea capitalei federale Washington.

Reuninile ce ar fi trebuit sa aiba loc miercuri in Congresul american, din centrul orasului, au fost anulate ca masura de precautie, marti seara. Unele voturi importante, in special cele legate de bugetul Statelor Unite, au fost amanate pentru dupa-amiaza.

"Depresiunea se va transforma intr-o furtuna si mai puternica cand va ajunge in statele de pe malul Atlanticului", a subliniat Dan Petersen, de la serviciile nationale de meteorologie.

"Ar putea fi ninsori abundente, care ar putea conduce la ruperea crengilor copacilor sau a liniilor de inalta tensiune", a adaugat el.

La Washington este preconizat un strat de 10-20 de centimetri de zapada.

Sursa: Antena 3

Articolul continua dupa recomandari