Autoritățile din tot mai multe teritorii anunță infectări cu coronavirus, în timp ce țăril deja afectate de pandemie, precum Franța și Marea Britanie, anunță alte infectări și decese provocate de coronavirus.

Fâșia Gaza și Uganda sunt ultimele teritorii care au raportat infectări cu coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Conform BNO News, Uganda este un caz aparte, aici fiind raportate primele infectări cu coronavirus la câteva ore după ce autoritățile au decis închiderea frontierelor pentru toate zborurile, mai puțin cele cargo.

Între timp, Franța și Marea Britanie continuă lupta cu pandemia nemiloasă.

În ultimele ore, Franța a raportat 1.847 de infectări noi și 112 decese provocate de coronavirus.

Marea Britanie a raportat și ea 1.035 de infectări noi și 56 de decese provocate de coronavirus.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a transmis un semnal de alarmă în legătură cu cei care își propun ca, în cursul zilei de duminică, să sărbătorească Ziua Mamei: "În aceste momente dificile, cel mai bine ar fi să-i trimiteți un mesaj scris, să o sunați sau să vă vedeți cu ea pe Skype. Orice, dar să evitați contactele care nu sunt necesare".

Mesajul vine și în condițiile în care autoritățile britanice se pregătesc să transmită persoanelor vulnerabile mesaje conform cărora ideal ar fi să iasă cât mai puțin din casă în următoarele trei luni.

Boris Johnson a făcut trimitere și la Italia "care știm cu toții că are un sistem medical superb, dar ați văzut cum cadrele medicale au fost copleșite de numărul uriaș de infectări".

La nivel global s-a ajuns la peste 310.500 de infectări și peste 13.100 de decese provocate de coronavirus.