Comunitatea musulmană din Franţa este invitată să participe duminică la slujbe în bisericile de pe tot cuprinsul ţării, la cinci zile după ce doi jihadişti i-au tăiat gâtul unui preot într-o biserică şi au rănit grav o altă persoană pe care au încercat să o ucidă în acelaşi mod.

Într-un articol scris de premierul Manuel Valls şi publicat de săptămânalul Le Journal du Dimanche, şeful executivului francez consideră că în condiţiile în care “islamul şi-a găsit locul în Republica Franceză”, atunci este “urgent să se construiască un veritabil pact” cu această religie, a doua din Franţa.

Articolul continua dupa recomandari

Premierul Valls mai propune “revizuirea unor reguli”, astfel încât finanţările oferite din exterior comunităţii musulmane să fie diminuate, în paralel cu sporirea fondurilor acordate acesteia în Franţa.

Între timp, ancheta privind atacul de marţi din biserica de la Saint-Etienne-du-Rouvray se concentrează pe mediul în care evoluau cei doi jihadişti (ucişi în intervenţia forţelor de ordine), Abdel Malik Petitjean şi Adel Kermiche, ambii în vârstă de 19 ani şi aflaţi în atenţia serviciilor de informaţii franceze. Cel din urmă încercase să plece în Siria de două ori în 2015 şi a fost inculpat pentru legături cu terorismul şi plasat în detenţie în Franţa, dar a beneficiat de o eliberare condiţionată.

sursa: antena3.ro