Florin Morariu a devenit astăzi primul român care primeşte Distincţia pentru Curaj a Reginei Marii Britanii. Un premiu acordat pentru eroismul de care a dat dovadă în timpul atacurilor teroriste de la Londra, din iunie 2017. Românul s-a luptat cu teroriştii şi a adăpostit mai multe persoane în brutăria în care lucra. Înainte de a fi decorat, Florin a trimis un mesaj pentru românii din întreaga lume.

Florin Morariu, erou Londra: Sunt foarte emoţionat dar în acelaşi timp sunt şi foarte fericit pentru această distincţie. Aş vrea să vă spun să nu uitaţi, oriunde v-aţi afla, în orice colţ al lumii, să nu uitaţi că sunteţi români. Vă iubesc

Articolul continua dupa recomandari

Îmbrăcat la patru ace, Florin, românul care şi-a riscat viaţa şi i-a confruntat pe terorişti, a fost primit cu fast la Turnul Londrei.

Gestul eroic din vara anului 2017 i-a adus un premiu pe care statul britanic nu l-a mai acordat de 24 de ani - Distincţia Reginei pentru Curaj. 

Distincţia a fost creată în 1994 şi este acordată, de obicei, militarilor britanici şi, doar în mod excepţional, civililor şi cetăţenilor străini.

Morariu, eroul din Londra, a adăpostit oameni în brutărie la care lucra

 A doua zi după atac, Florin Morariu a vorbit cu o echipă Observator. Era încă marcat de ceea ce văzuse.  

În brutăria lui a adăpostit londonezi, iar spre terorişti a aruncat cu navete de pâine. La un moment dat, a fost filmat când se apăra cu un făcăleţ. 

Deşi a dat dovadă de un curaj ieşit din comun, Florin se consideră un om simplu. Iată cu ce gânduri a plecat la Londra. 

Florin Morariu, erou Londra: Cred că asta a punctat cel mai mult pentru londonezi, m-am reîntors şi am deschis trapa la brutărie şi am băgat oamenii care erau pe stradă, care alergau, fiindcă era un haos şi celelalte magazine îşi închiseseră uşile

După ce a supravieţuit atacului, Florin Morariu s-a întors acasă, la Iaşi, şi spune că nu va mai părăsi România.