Un tânăr de 23 de ani a fost găsit vinovat pentru uciderea părinţilor milionari şi a fratelui, într-un atac sălbatic cu toporul. Individul şi-a rănit grav şi sora, iar apoi a încercat să-i mintă pe anchetatori, pentru a scăpa de închisoare.

Justiţia din Africa de Sud a decis ca tânărul Henri van Breda să meargă la închisoare pentru uciderea părinţilor şi a fratelui, dar şi pentru rănirea gravă a surorii sale.

Articolul continua dupa recomandari

Crima barbară a fost comisă în 2015, însă fiul milionarilor a încercat în tot acest timp să arate că e nevinovat.

Potrivit procurorilor, tânărul şi-a atacat familia cu toporul, într-un acces de furie. Casa familiei a fost găsită plină de sânge, după ce asasinul şi-a răpus apropiaţii cu 17 lovituri.

Vezi 6 imagini în Galerie

Vezi 6 imagini în Galerie

Tatăl tânărului, Martin, 54 de ani, a fost găsit mort, cu 6 lovituri în cap şi în gât, iar mama sa, Teresa, a fost răpusă cu 4 lovituri. Rudi, 22 de ani, fratele mai mic al lui Henri van Breda a fost şi el ucis în mod barbar.

Tânărul şi-a atacat atunci şi sora de 16 ani. Fata a fost spitalizată cu artera jugulară tăiată, dar a supravieţuit miraculos. Adolescenta nu-şi aminteşte însă de momentul atacului care i-a nimicit familia.

Vezi 6 imagini în Galerie

Vezi 6 imagini în Galerie

La apariţia poliţiştilor, tânărul a jucat teatru, spun procurorii sud-africani. Era rănit şi a spus că familia i-a fost atacată de 2 necunoscuţi. Anchetatorii nu au găsit însă nicio dovadă că familia a fost ţinta unui jaf: din casă nu lipsea nimic. În schimb, procurorii l-au acuzat pe tânăr că şi-a ucis familia, apoi şi-a provocat singur rănile, pentru a susţine că el şi rudele sale au fost victimele tâlharilor.

Vezi 6 imagini în Galerie

În urma verdictului, Henri van Breda pierde şi moştenirea de aproximativ 7 milioane de Euro, care-i revenea din averea familiei, estimată la aproape 14 milioane. Tribunalul urmează să anunţe şi pedeapsa pe care o va executa autorul triplei crime.