"Joker" este marele câştigător al trofeului Leul de Aur de anul acesta. Cu vetaranii Joaquin Phoenix şi Robert de Niro în roluri principale, pelicula a primit nenumărare aprecieri la Veneţia. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre pelicula "J'Accuse", a lui Roman Polanski, care a câştigat al doilea trofeu ca importanță, în cadrul competiţiei.

"Joker" este marele câştigător al trofeului Leul de Aur de la Veneţia. Cu veteranii Joaquin Phoenix şi Robert de Niro în rolurile principale, pelicula a cucerit publicul Festivalului Internaţional de Film. În schimb, producţia "J'Accuse", a lui Roman Polanski a adunat odată cu trofeul şi numeroase critici. 

Articolul continua dupa recomandari

Marele câştigător al festivalului de la Veneţia, filmul "Joker", urmăreşte transformarea personajului care, la început singuratic şi vulnerabil, devine duşmanul de temut al lui Batman. Joaquin Phoenix a reuşit să surprindă până în cele mai mici detalii decăderea personajului său. E un rol care i-ar putea aduce Oscarul, sunt de părere experţii. 

"J'Accuse" a stârnit însă cele mai multe controverse. Pelicula lui Roman Polanski a obţinut marele premiu al juriului în ciuda criticilor aduse regizorului, din cauza vechilor acuzaţii de viol la adresa sa. El nu a fost prezent la Veneţia, iar premiul a fost înmânat soţiei sale, care joacă şi în film.

Luca Marinelli şi Ariane Ascaride au câştigat premiile pentru interpretare. Actriţa s-a prefăcut, în glumă, că este copleşită de greutatea trofeului.     

Cei doi şi-au dedicat premiile imigranţilor care străbat mii de kilometri prin cele mai ostile zone ale planetei pentru a cere azil în statele europene.        

La Veneţia a fost proiectat şi documentarul "Colectiv", de Alexander Nanau, dar în afara competiţiei. Pelicula prezintă evenimentele primului an de după tragedia în care au pierit 64 de oameni. Filmul va ajunge, peste două luni, şi în cinematografele de la noi.