La trei zile de la incendiile care au transformat Grecia în cenuşă şi lacrimi, noi imagini arată intensitatea tragediei trăite de oameni în mijlocul focului. O filmare de amator apărută astăzi demonstrează rapiditatea cu care s-au extins flăcările şi au mistuit totul în cale. 

Sunt trei minute și jumătate de imagini terifiante din Mati. Poate cele mai dramatice, filmate chiar în mijezul fierbinte al infernului, de un bărbat care constată neputincios că incendiul îi înconjoară casa. De-abia în aceastî filmare facutî cu telefonul mobil se vede cu ce vitezî nimicitoare au înaintat flăcările ajutate de vântul care sufla cu până la 80 km/oră. Șuieratul rafalelor, trosnetul pinilor mistuiți de foc și alarmele mașinilor declansate toate odată creează o atmosferă înfioratoare.

Articolul continua dupa recomandari

Dupa doar 2 minute de filmare, flăcările uriașe au ajuns și la gardul casei sale, ceea ce îl determină pe cameramanul amator să caute un adapost. Deja fumul ajunge pe terasă iar scânteile sunt împrăștiate de vânt în toate direcțiile.

In imagini se aude cum el se chinuie cu disperare să deschidă garajul și să se refugieze înăuntru amenințat de focul care șuieră deja foarte aproape. Apoi, o pocnitură. Bărbatul a reușit in cele din urma să se închidă în garaj. Vuietul infernului a ramas pentru mult timp. Atât cameramanul amator, cât și pisica lui au supraviețuit acestei experiențe dramatice, iar acest video s-a răspândit în lumea întreagă.