Miracol în Turcia, după ce o clădire cu opt etaje s-a prăbuşit din senin. O fetiţă de cinci ani a fost salvată la 18 ore de la producerea dezastrului. Pompierii speră că vor mai găsi şi alţi supravieţuitori printre ruine.

Şase oameni au murit şi 13 au fost răniţi în clădirea înălţată fără autorizaţie.

Articolul continua dupa recomandari

Au fost momente dramatice atât în timpul căutărilor, cât şi după salvarea fetiţei de cinci ani. Înconjurată de cei care au adus-o la suprafaţă, copila a fost purtată pe braţe până la ambulanţă. Azi-noapte, şi un băiat de nouă ani a fost salvat. Însă, la mai bine de 24 de ore de la prăbuşirea clădirii, nu se ştie nimic despre multe alte persoane date dispărute.   

ALI YERLIKAY, guvernatorul Istanbulului: 43 de persoane sunt înregistrate la această adresă.

Aflat în partea asiatică a Istanbulului, blocul rezidenţial s-a prăbuşit sub privirile trecătorilor. Momentul dezastrului a fost surprins de o cameră de supraveghere. În imaginile publicate de presa turcă se vede cum oamenii aleargă îngroziţi ca să nu fie loviţi.

În câteva minute, autorităţile au declanşat o amplă operaţiune de căutare şi salvare. 

Zeci de pompieri sapă şi acum printre ruine, în căutare de supravieţuitori. 

Între timp, anchetatorii turci investighează cauza prăbuşirii. Se pare că ultimele trei etaje ale blocului fuseseră construite ilegal, iar la parter se afla un atelier care funcţiona fără autorizaţie.