O fetiță de doi ani și jumătate a fost salvată din dărâmăturile unei case, la 24 de ore după cutremurul din Turcia. Echipele de intervenție au reușit în operațiune să o recupereze și pe mama copilei.

Dramatica operațiune de salvare a fost filmată în Elazig, unul dintre cele mai grav lovite orașe de cutremurul de vineri seară din Turcia.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit CNN Turk, salvatorii au auzit strigătele mamei fetei. Tânăra și fiica sa erau îngropate la câțiva metri adâncime în moloz. Mama își ținea copilul în brațe, ca să îl protejeze.

”Vă rog, repede, nu mai pot rezista. Salvați-o, în numele lui Allah! Pot vedea lumina. Uitați, vă fac cu mâna”, a strigat mama fetiței.

Fetița și mama sa îngropate în dărâmăturile de la cutremurul din TurciaVezi 2 imagini în Galerie

Salvatorii au adus-o la suprafață mai întâi pe fetiță. Yusra Yildiz a fost transportată urgent la spital și este bine. Ulterior, și mama copilei a fost salvată, după 24 de ore de chin.

Cutremurul din Turcia a provocat moartea a cel puțin 29 de oameni, arată un ultim bilanț al autorităților. Operațiunile de căutare și salvare sunt încă în desfășurare în zonele devastate.