O fetiţă româncă a fost  tunsă zero de mama ei, în Italia, pentru că era leneşă şi nu voia să meargă la şcoală, însă mama s-a apărat în instanţă şi a spus că micuţa avea păduchi.

Judecată pentru abuz de mijloace de corecţie, românca în vârstă de 37 de ani, care locuieşte cu fiica şi noul soţ în oraşul Belluno (regiunea Veneto), a apărut în faţa judecătorilor şi a încercat să îşi explice gestul.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit procurorilor, femeia şi-a pedepsit fiica în mai multe rânduri, între martie şi aprilie 2017, după ce micuţa întârzia la şcoală sau nu mergea deloc în unele zile.

În faţa instanţei, fetiţa a declarat că nu se trezea şi prefera să doarmă, iar după ce mama ei pleca la serviciu rămânea în pat, iar uneori nu se mai ducea deloc la şcoală.

Astfel, mama copilei a încercat să o pedepsească şi a tuns-o zero, însă în faţa instanţei, aceasta a declarat că fetiţa avea păduchi şi nicidecum nu a încercat să o pedepsească, notează gazetaromaneasca.com.

Fostul soţ al româncei şi tatăl fetiţei s-a constituit iniţial parte civilă în proces, însă ulterior şi-a iertat fosta soţie.

Totuşi, procesul a continuat, iar judecătorul de caz a anunţat că un verdict va fi dictat în cursul lunii februarie 2020.