Fetița româncă de 10 ani care a căzut în lacul Trasona din Spania, chiar de ziua ei, a murit. Decesul a survenit la 5 zile după moartea prietenei sale, o copila de 11 ani care a încercat să o salveze.

Fetița de 10 ani a murit joi, pe patul de spital, la 8 zile de la tragicul accident, din Lacul Trasona.

Articolul continua dupa recomandari

Pe 3 iulie, când era cu părinții și o altă familie pentru a-și celebra ziua, pe malul lacului Trasona, copila a căzut în apă. Prietena ei de 11 ani a încercat să o salveze, dar nici ea nu a mai ieșit din lac. Ocupați cu pregătirile pentru un grătar, părinții celor două fetițe nu au văzut accidentul produs la doar câteva zeci de metri de ei.

Atunci, un caiacist spaniol care se afla pe lac a văzut plutind trupurile fetițelor, a sărit în apă și le-a adus la mal.

Eforturi zadarnice ale medicilor

Prietena fetiței sărbătorite, a murit pe 6 iulie, după 3 zile în spital. Copila de 11 ani, a unor români stabiliți la Oviedo, era în stare foarte gravă.

Medicii spanioli au sperat că o pot salva pe fetița de 10 ani, însă pe 11 iulie și ea a murit. Vestea a venit ca o lovitură și pentru caiacistul care s-a zbătut să le salveze pe cele două minore românce.

”Cu trecerea zilelor, am sperat că fetița va reuși să trăiască”, a spus Ramon Gonzales.

Mesajul școlii unde învăța fetița

Potrivit ziarului La Nueva Espana, școala din Pravia unde învață fetița de 10 ani și-a arătat sprijinul pentru părinții îndoliați.

”Comunitatea educațională își exprimă durerea și tristețea în fața pierderii elevei noastre și transmite condoleanțe și își exprimă solidaritate cu familia”, a scris conducerea școlii, pe Facebook.

Pe 29 iunie, în lacul Trasona a murit un alt român, care venise să pescuiască ilegal.