O fetiță de origine română a dispărut de la un centru de plasament din Franța. Polițiștii suspectează că Elisabeta, în vârstă de 17 luni, a fost răpită de propria familie, de care a fost despărțită prin ordin judecătoresc, din cauza părinților violenți.

Dispariția a fost raportată pe 9 august dintr-un centru de plasament din Wintzenheim, localitate din estul Franței, situată aproape de granița cu Germania.

Articolul continua dupa recomandari

Elisabeta se afla acolo după ce un judecător a decis să o despartă de familie, din cauza părinților violenței. Tatăl fetiței de 17 luni a fost acuzat de violență domestică, în timp ce mama a fost acuzată de exploatare în vederea cerșetoriei.

În urma unui apel la 112 de la centru de plasament, polițiștii francezi au fost puși în alertă de dispariția copilei. Potrivit Franceinfo, fetița a fost luată de două persoane, care au fugit într-un Mercedes gri.

Anchetatorii bănuiesc că răpitorii provin chiar din familia Elisabetei. Polițiștii au dat astfel în urmărire un cuplu, suspectat că ar fi fugit cu fetița, spune ziarul dna.fr.

30 de patrule au fost trimise în căutarea copilei de 17 luni, în zone din departamentul Haut-Rin din vestul Franței. De asemenea, și poliția germană a fost alertată de răpire.