O fetiță de 11 ani a murit în urma reacției alergice la pasta de dinți, iar părinții și medicii au descoperit prea târziu cauza. Incidentul tragic s-a produs în casa unei familii din California.

Denise Saldate, o copilă de 11 ani din localitatea West Covina, California, era alergică la produsele lactate. Părinții spun că au fost întotdeauna atenți la orice produs pe care i l-au dat copilei. Nu au bănuit însă că pasta de dinți poate fi fatală.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit revistei People, un stomatolog a recomandat familiei ca fetița să folosească un anumit tip de pastă de dinți pentru întărirea smalțului dinților.

”Buzele ei s-au făcut albastre”

Pe 4 aprilie, fetița a suferit anafilaxie, după ce s-a spălat pe dinți.

”Mi-a spus: cred că am o reacție alergică la pasta de dinți. Iar buzele ei s-au făcut albastre”, povestește Monique Altamirano, mama fetiței.

Speriată, femeia a chemat urgent ambulanța. Starea fetiței era tot mai gravă.

”Îmi spunea: mamă, nu mai pot respira. Iar eu i-am răspuns: Te iubesc, trebuie să respiri”, mai spune mama copilei.

Denise Saldate a fost transportată la spital, dar a murit două zile mai târziu.

”Simt că sunt vinovată”

Ulterior, părinții au aflat că pasta specială administrată fetiței conținea Recaldent, care derivă dintr-o proteină ce se găsește și în laptele de vacă.

”Nu m-am uitat pe ingredientele produsului. Contrar a tot ce îmi spune lumea, simt că sunt vinovată”, declară mama îndoliată.

Într-un interviu pentru publicația Allergic Living, Monique Altamirano dezvăluie că pasta de dinți avea două avertismente pe etichetă, care anunța clienții că produsul conține un component din lapte. Femeia acum lansează un apel părinților, ca întotdeauna să citească cu mare atenție etichetele produselor, pentru a preveni astfel de tragedii, mai spune People.