Festivalurile de muzică sunt la mare modă în rândul tinerilor din întreaga lume. Pentru mulţi a devenit chiar o modalitate de a petrece mai mult timp alături de prieteni. Iar deşi nu mulţi ştiu acest lucru, concertele le pot prelungi semnificativ viaţa. Muzica nu este aşadar doar o modalitate de a evada din rutina cotidiană. Ci şi secretul unei vieţi longevive.

Un cercetător de la Universitatea Goldsmith din Marea Britanie a analizat - timp de mai mulţi ani - comportamentul oamenilor. Mai exact ce anume îi determină să aibă o stare de spirit bună. Iar la finalul studiului a concluzionat că persoanele care merg des la concerte îşi pot prelungi viaţa cu nouă ani.

Articolul continua dupa recomandari

Practic, a observat că cei care frecventează festivalurile de muzică sunt mai binedispuşi şi mult mai încrezători în forţele proprii. De asemenea, amatorii de concerte pot fi mai productivi la locul de muncă şi socializează mult mai bine cu persoanele din jur.

Experţii au arătat de-a lungul anilor că muzica poate preveni apariţia depresiei şi a stresului post-traumatic. Totodată, îi ajută pe oameni să scape de insomnii sau de anxietăţi. Persoanele care ascultă muzică sunt, de asemenea, mult mai creative şi au o memorie mult mai bună.