Prima cursă cu tauri de la Pamplona s-a dovedit, anul acesta, mai dificilă decât se aşteptau alergătorii. Din cauza ploii, zeci de oameni au alunecat şi mulţi au fost călcaţi de animale. Patru concurenţi au avut nevoie de spitalizare: doi dintre ei au fost chiar împunşi de tauri.

O rafală de ploaie, căzută chiar înaintea cursei, a făcut ca străzile şi aşa înguste din Pamplona să devină şi alunecoase. Mulţi dintre concurenţi s-au împiedicat, sub ameninţarea animalelor de peste jumătate de tonă. Taurii i-au călcat practic în picioare şi pe unii i-au împuns. O aventură care s-a încheiat la spital pentru patru temerari. 

Articolul continua dupa recomandari

Două minute şi jumătate a durat cursa periculoasă de 850 de metri. Explozive au fost şi festivităţile de deschidere. Zecile de mii de petrecăreţi au cântat şi s-au stropit cu apă şi vin în centrul oraşului. Îmbrăcaţi în tradiţionalele cămăşi albe, au agitat o mare de eşarfe roşii.

Festivalul San Fermin a fost popularizat de scriitorul Ernest Hemingway însă, în ultima vreme, a strâns tot mai mulţi opozanţi, din cauza violenţei extreme.