Basmul lui Rapunzel prinde viaţă într-un sat din China, unde femeile se tund o singură dată viaţă! Iar deşi pare greu de crezut, părul lor rămâne strălucitor şi sănătos până la bătrâneţe. Secretul constă în ingredientele-minune cu care şi-l spală o dată la trei zile.

Peste 200 de femei locuiesc în satul din sudul Chinei. Iar pentru ele părul este un simbol al frumuseţii, al bogăţiei şi al longevităţii. Motiv pentru care se tund o singură dată în viaţă. La vârsta de 18 ani. Ceremonia este organizată anual la malul unui râu. Acolo tinerele care se pregătesc de măritiş îşi desfac părul, îl piaptănă şi îl spală. Iar la sfârşit îl tund.

Articolul continua dupa recomandari

Tradiţia a atras milioane de vizitatori curioşi. Turiştii au vrut să afle secretul unui păr lung, frumos şi sănătos. Iar femeile din tribul Yao au dezvăluit ritualul lor de frumuseţe. Părul este spălat o dată la trei zile, însă, nu cu un şampon oarecare. Apa cu care-l spală este combinată cu orez şi câteva ingrediente organice.

Părul este apoi pieptănat cu soluţia obţinută. Iar rezultatul este uimitor. Părul devine strălucitor şi rămâne de un negru intens chiar şi la bătrâneţe. Tradiţia nu le permite, însă, să-şi lase părul despletit. Cele care urmează să devină mame şi-l prind într-un coc special. Iar cele nemăritate într-un fel de spirală. Apoi, îl acoperă cu o eşarfă până în ziua nunţii.