O scrisoare de dragoste a unui soldat britanic către logodnica lui a ajuns la destinație după 77 de ani. Tânărul îi scrisese iubitei despre nunta pe care plănuiau să o facă, însă a murit după ce nava sa a fost scufundată, în Al Doilea Război Mondial.

Pentru Phyllis Ponting, o britanică de 99 de ani, primirea scrisorii a fost o uriașă și totodată emoționantă surpriză. Ea a crezut că logodnicul ei de acum 77 de ani, Bill Walker, nu i-a răspuns niciodată la mesajul în care ea îi accepta propunerea lui în căsătorie.

Articolul continua dupa recomandari

Tânărul soldat îi scrisese însă un mesaj, dar nu a apucat să trimită scrisoarea: nava sa, Gairsoppa, a fost scufundată în 1941 de un submarin german, în apropierea de coastele Irlandei.

După 77 de ani, o expediție a recuperat de pe fundul Oceanului Atlantic obiecte și resturi ale epavei scufundate în Al Doilea Război Mondial, spune ziarul britanic Metro. Expediția americană a găsit și mai multe scrisori, inclusiv cea a soldatului Bill Walker, care, într-un final, a ajuns la destinație, după aproape 8 decenii.

Scrisoarea soldatului britanic către logodnica luiVezi 2 imagini în Galerie

În scrisoare, soldatul dezvăluia logodnicei cât de fericit e pentru că ea i-a acceptat cererea în căsătorie.

”Sar în sus de bucurie, nu pot să mă controlez. Dacă ai ști cât de fericit m-ai făcut, draga mea”, scria soldatul în scrisoare.

Tânărul a murit în incidentul din 1941. Phyllis Ponting a fost căsătorită de două ori și are 4 copii. Acum, la vârsta de 99 de ani, femeia are și 7 strănepoți.