În timp ce tot mai multe persoane recurg la operaţii estetice pentru a scăpa de anumite complexe, o britanică doreşte să devină invalidă. Chiar mai mult, vrea să fie supusă unei intervenţii prin care să îşi paralizeze picioarele. Nu este un capriciu, spun experţii, ci o afecţiune psihologică.

Chloe Jennings-White a absolvit Universitatea Cambridge şi este, acum, cercetător în Statele Unite. Îşi petrece timpul într-un cărucior cu rotile, chiar dacă poate merge. Asta pentru că toată viaţa şi-a dorit să fie invalidă. Gândurile cu privire la paralizia picioarelor au început să o afecteze pe britanică încă de la vârstă fragedă.

Articolul continua dupa recomandari

Chloe Jennings-White, pacientă: Am fantezii în care sunt implicată într-un accident de maşină şi devin invalidă în urma impactului. De la zece ani, am avut ideea de a-mi badaja picioarele când rămâneam singură acasă, pentru ca nimeni să nu vadă ce fac.

Savanta nu este un caz izolat. În termeni ştiinţifici, afecţiunea se numeşte "tulburare de identitate a integrităţii corporale".

Mark Malan, terapeut: Este o tulburare psihologică din cauza căreia oamenii au dorinţa de a avea o modificare a corpului. Este un sentiment prin care oamenii îşi doresc să-şi piardă o abilitate pe care o au.

Paradoxal, cercetătoarea britanică este pasionată de schi şi îi place să conducă maşina. Familia sa, însă, se teme să nu se accidenteze intenţionat în timp ce practivă activităţile sale preferate. În acest timp, femeia doreşte să sufere o operaţie care să o imobilizeze.

Chloe Jennings-White: Am găsit un chirurg în altă ţară, care ar fi pregătit să-mi paralizeze nervul sciatic şi pe cel femural, pentru a-mi imobiliza picioarele. M-ar costa cel puţin 25.000 de dolari.

Apropiaţilor le este greu să îi înţeleagă diagnosticul şi multe persoane o acuză că îşi doreşte să recurgă la această schimbare pentru a beneficia de ajutorul special al statului pentru persoanele cu dizabilităţi. Savanta însă merge în mod regulat la terapeut, acolo unde încearcă să îşi trateze afecţiunea.