O familie a fost decimată în Ungaria, în urma unei furtuni devastatoare care a avut loc vineri. Tatăl, două fiice și o nepoată​ au murit după ce un copac de 40 de metri a căzut trăsnit peste mașina în care se aflau.

Tragedia cumplită s-a petrecut în Dombovar, o localitate situată în centrul Ungariei, afectat de furtuni puternice în ultimele zile.

Articolul continua dupa recomandari

În mașină erau cinci membri ai aceleiași familii: bărbatul care a murit (43 de ani), două fiice ale sale (17, respectiv 19 ani), nepoata (6 luni), dar și fratele acestuia.

Vezi 5 imagini în Galerie

Cei cinci se întorceau de la spitalul din localitate, unde merseseră deoarece copila de 6 luni se simțea rău, scrie presa din Ungaria.

La un moment dat, pe drumul spre casă, mașina fost zdrobită de un copac de 40 de metri, care s-a prăbușit în timpul furtunii.

Vezi 5 imagini în Galerie

Patru persoane au murit pe loc. 

Singurul supraviețuitor a fost fratele bărbatului care a murit și care a fost transportat la spital.

Bărbatul care a supraviețuit tragediei a declarat, ulterior, că nu a văzut nimic și că arborele imens i-a luat prin surprindere.

Copacul a fost smuls din rădăcină și a rupt și stâlpii de electricitate care se aflau în apropiere.

Presa locală notează că tragedia a declanșat un val de critici la adresa autorităților, oamenii declarând că arborii ar fi trebuit tăiați, deoarece reprezentau un pericol.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Tolna, Anett Komlósiné Kiss, a declarat: "Cazul este investigat de secția de poliție din Dombóvár sub o procedură de autoritate administrativă".

Furtunile din ultimel zile au provocat grave inundații, specialiștii avertizând că a fost una dintre cele mai devastatoare furtuni din ultimii zece ani.