O explozie la o fabrică de produse chimice din Spania a provocat moartea unui bărbat aflat la 3 kilometri distanţă, în propria casă. O bucată de metal de o tonă a fost proiectată din zona fabricii peste apartamentul în care locuia victima, prăbuşind parţial clădirea.

Explozia s-a produs marţi în jurul orei locale 18.40 (ora României 19.40), la o fabrică din zona industrială a oraşului Tarragona, în Catalonia. O înregistrare video făcută de camerele de supraveghere arată forţa uriaşă a deflagraţiei.

Articolul continua dupa recomandari

O bucată de metal de 1 tonă a zburat 3 kilometri

De altfel, şi localnicii spun că au crezut că a fost o bombă. Explozia a avut urmări pe cât de tragice, pe atât de bizare: o bucată de metal de o tonă a fost smulsă din fabrică de suflul deflagraţiei. Potrivit ziarului spaniol Heraldo, bucata care avea 2 metri lungime şi 1 metru lăţime, a fost proiectată în aer aproximativ 3 kilometri, a intrat pe fereastra unui apartament şi l-a lovit pe proprietar. 

În urma impactului, podeaua apartamentului s-a prăbuşit. Victima, Sergio Millan, un bărbat de 59 de ani, a murit. Conform BBC, localnicii spun că, imediat după ce fabrica a sărit în aer, au văzut o minge de foc înălţându-se spre cer.

Mai multe victime în urma exploziei

În explozie a murit şi un angajat al fabricii. Alte 9 persoane au fost rănite. Anchetatorii spanioli spun că deflagraţia a fost provocată de un accident chimic, dar au precizat că nu au ajuns în aer substanţe toxice. 

Totuşi, locuitorii din zonele învecinate fabricii au fost sfătuiţi, preventiv, să rămână în case. Explozia a fost urmată de un incendiu violent. Pentru a-l stinge, zeci de pompieri au muncit marţi noapte, dar şi în cursul zilei de miercuri.