O cisternă de gaz a luat foc joi, declanşând o explozie la o staţie de alimentare cu gaz din Nigeria, care a provocat moartea a peste 100 de persoane ce aşteptau la rând pentru a-şi umple buteliile înainte de Crăciun, relatează Associated Press în pagina online.

Articolul continua dupa recomandari

Dezastrul a avut loc la Nnewi, o comunitate predominant creştină din sud-estul Nigeriei. Un martor, Emeka Peters, a declarat că incendiul a izbucnit în momentul în care un camion-cisternă, care tocmai adusese gaz la staţia de alimentare Chikason Group Gas, a plecat fără a mai aştepta să treacă perioada recomandată de răcire.

"Flăcările au explodat ca o bombă şi întreaga staţie s-a umplut de fum negru şi dens, pe fondul exploziei buteliilor de bucătărie", a precizat Peters. "Numeroase persoane au fost ucise, iar cele mai multe aşteptaseră toată ziua la rând pentru a-şi umple buteliile", a adăugat acesta.

Martorul a mai spus că incendiul a durat câteva ore. Înainte ca pompierii să reuşească să stingă flăcările, un reporter Associated Press a numărat peste 100 de trupuri arse.

Peters a afirmat că majoritatea cadavrelor şi cei câţiva răniţi au fost transportaţi la spitalul universitar Nnamdi Azikiwe din Nnewi.