O explozie uriașă a fost raportată la o bază militară din Siria. Anunțul a fost făcut de presa afiliată regiumului președintelui Bashar al-Assad, care transmite că a fost vorba despre un bombardament israelian.

Explozia s-a produs la baza militară de lângă localitatea al-Kaswe, la sud de Damasc, pe autostrada Damasc-Daraa.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit unui comandat militar sirian, zona a fost bombardată de aviația israeliană. Israelul în schimb nu a confirmat, deocamdată, atacul. Oficialii militari sirieni spun că nu s-au înregistrat victime și că două rachete lansate de aviația israeliană au fost doborîte.

În schimb, presa siriană de opoziție spune că aviația israeliană a efectuat mai multe lovituri și că a lovit în plin un convoi militar iranian. Atacul s-ar fi soldat cu numeroase victime, spun aceleași surse.

În ultimele săptămâni, aviația israeliană a întreprins mai multe misiuni de bombardament în Siria. Vizate au fost baze militare ale regimului Bashar al-Assad, în care era raportată însă și o masivă prezență iraniană.

Israelul a anunțat că și-a pus trupele în alertă din cauza unei activități neobișnuite a trupelor iraniene în Siria. Anunțul a fost făcut de guvernul israelian, după ce Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul.