O explozie gigantică urmată de un incendiu într-o uzină chimică, în provincia spaniolă Tarragona, în nord-estul Spaniei, s-a soldat cu un mort, opt răniţi, şi o persoană dată dispărută, au anunţat autorităţile regionale din Catalonia.

Reprezentantul regional al Ministerului de Interne în Catalonia Miquel Buch a conformat ”o persoană moartă şi una dispărută în explozia de la Canonja”, o comună din provincia Tarragona, auanunţat serviciile sale pe Twitter.

Articolul continua dupa recomandari

O persoană a murit într-o clădire situată într-un oraş apropiat de parcul industrial, care s-a surpat din cauza undei de şoc a precizat Protecţia Civilă.

Explozia, care a avut loc marţi, cu puţin înainte de ora locală 19.00 (20.00, ora României), s-a soldat cu opt răniţi, inclusiv două persoane cu arsuri grave, potrivit serviciilor de urgenţă.

O persoană care lucra în instalaţie a fost dată dispărută, potrivit serviciilor reprezentantului Ministerului spaniol de Interne.

Uzina aparţine grupului Industrias Quimicas del Oxido de Etileno (IQOXE).

Cauzele exploziei nu erau cunoscute imediat.

Pompierii au anunţat că aproxomativ 30 de echipaje au intervenit la stingerea incendiului la un rezervor de oxid de etilenă şi răcirea rezervoarelor vecine.

Înregistrări video care surprind flăcări şi coloane de fum circulau pe reţele de socializare.

Iniţial, autorităţile au cerut populaţiei mai multor localităţi vecine să se închidă în case, însă măsura se aplică doar în zone din vecinătatea parcului industrial.