O explozie violentă a devastat o clădire din oraşul Wuppertal, din vestul Germaniei. Potrivit poliţiei, 5 persoane au fost rănite de deflagraţie, iar alţi locatari au fost îngropaţi în molozul provocat de prăbuşirea parţială a construcţiei.

Explozia s-a produs în cursul nopţii într-o clădire de apartamente. Iniţial, autorităţile au anunţat că sunt 24 de răniţi, dar ulterior au revizuit bilanţul şi au precizat că 5 persoane au fost spitalizate.

Articolul continua dupa recomandari

Deflagraţia a fost violentă şi a provocat prăbuşirea unei părţi a clădirii. Unii locatari au supravieţuit exploziei, dar au fost prinşi astfel sub mormanele de moloz şi au avut nevoie de ajutor.

O amplă operaţiune de salvare a fost declanşată de serviciile locale de urgenţă. Au fost aduşi inclusiv câini specializaţi pentru a căuta persoanele dispărute în dărâmături, spune Bild.

Cauzele exploziei sunt, deocamdată, necunoscute. La locul incidentului au venit inclusiv ingineri constructori, care au spus că trebuie luate măsuri urgente de stabilizare a clădirii, pentru a evita prăbuşirea totală.