Un bloc de 12 etaje din Slovacia a fost devastat de o puternică explozie de gaze, produsă vineri. Cel puțin 5 persoane au murit în deflagrație, spun salvatorii.

Tragedia s-a produs în orașul Presov, din estul Slovaciei. Explozia a avut loc vineri după-amiază în blocul de 12 etaje.

Articolul continua dupa recomandari

Deocamdată, pompierii nu știu exact unde s-a produs deflagrația, dar susțin că, cel mai probabil, a sărit în aer unul dintre apartamentele de la etajele 9 - 12.

De altfel, ultimele patru etaje au fost complet distruse, nu doar de explozie, ci și de incendiul violent care a urmat.

Oameni blocați pe bloc, după explozie

Suflul a spulberat inclusiv scara interioară a blocului, iar locatarii de la etajele superioare au rămas blocați, tocmai în zona în care se manifesta incendiul. Unii s-au dus pe acoperiș, pentru a-și căuta salvarea.

Unul dintre cei cinci morți a pierit după ce a căzut de la balcon în timp ce, de asemenea, încerca să se salveze. Anchetatorii spun că numărul răniților este de peste 40. Bilanțul este însă provizoriu, iar, vineri seară, echipele de intervenție încă desfășoarau operațiunea de salvare.

Ceremoniile de Sfântul Nicolae, anulate

Cauzele exploziei de gaze sunt, pentru moment, necunoscute. Este cea mai mare tragedie produsă în orașul Presov din ultimii 50 de ani. Premierul Slovaciei este așteptat să vină la locul exploziei, pentru a evalua la rândul său situația.

Potrivit ziarului slovac Pravda, în urma dezastrului de la blocul cu 12 etaje, ceremoniile de Sfântul Nicolae programate pentru vineri seară în oraș au fost anulate.