Explozie la ambasada SUA din Beijing, unde o femeie ar fi încercat să-şi dea foc. Martorii spun că au simţit chiar şi zguduituri.

Actualizare: În fotografii postate pe Twitter apar mult fum şi vehicule aparţinând poliţiei înconjurând o structură vastă în nord-estul Beijingului. Poliţia nu a răspuns imediat, iar un purtător de cuvânt al ambasadei a declarat pentru AP că încă culegea informaţii.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit Global Times, ziarul Partidului Cominist Chinez, poliţia ”a îndepărtat o femeie care s-a stropit cu benzină, aparent cu intenţia de a se autoincendia”, către ora locală 11.00 (6.00, ora României).

Reuters scrie că nu a putut verifica aceste informaţii, însă martori au declarat că au auzit o explozie în apropierea ambasadei americane şi au simţit zguduituri.

Şapte sau opt vehicule aparţinând poliţiei se aflau în apropiere de sediul ambasadei, potrivit unuia dintre aceşti martori.

Un martor a declarat pentru Reuters că poliţia chineză examina un vehicul, lângă ambasadă.

În imagini postate pe reţele de socializare apare fum în apropiere de locul unde se stă la coadă la vize, în afara sediului.

The Global Times a scris pe Twitter că era neclar dacă a avut loc o explozie.

Personal de la ambasadele Indiei şi Coreei de Sud, situate în apropierea celei americane, au declarat că nu sunt la curent cu vreun incident şi că lucrează normal.

Oficiali de la Ambasada Statelor Unite nu au comentat imediat.

Sursa: News.ro