Sute de poliţişti şi membri ai trupelor de intervenţie au simulat un posibil atac terorist pe un vaporaş care transporta turişti. Autorităţile britanice spun că organizează astfel de exerciţii frecvent pentru a îmbunătăţi modul de operare în situaţii de urgenţă.

Peste două sute de poliţişti au luat parte la exerciţiul desfăşurat pe râul Tamisa. Alături de pompieri, medici şi membri ai autorităţii portuare din Londra, aceştia au simulat un exerciţiu în caz de deturnare a unei ambarcaţiuni. 

Articolul continua dupa recomandari

Astfel de exerciţii au loc periodic, spun autorităţile londoneze, pentru ca trupele speciale să fie pregătite în caz de atac terorist.

"Este ceva pentru care ne antrenăm mereu şi este o reală oportunitate să exersăm. Şi sperăm să demonstrăm competenţa noastră într-un astfel de caz dacă, Doamne fereşte, se întâmplă", a spus comandantul poliţiei.

Scenariul nu a fost bazat pe anumite informaţii, spun serviciile. Un studiu independent realizat anul trecut a arătat că măsurile de securitate de pe ambarcaţiunile turistice şi felul în care autorităţile răspund trebuie îmbunătăţite.