Cetățenii europeni vor fi evacuaţi din orașul Wuhan, din China, cu ajutorul a două aeronave franceze, a stabilit Comisia Europeană.

Aproximativ 250 de cetăţeni francezi vor fi transportați în prima aeronavă și peste 100 de cetățeni ai UE, de alte naţionalităţi, vor fi evacuaţi cu un alt avion. Noul tip de gripă, o tulpină de coronavirus, încă netratabilă, se extinde incontrolabil.

Articolul continua dupa recomandari

Europenii din Wuhan, evacuaţi cu avionul

Cetățenii Uniunii Europene urmează să fie scoși din Wuhan, orașul chinez la epicentrul unui focar de virus mortal, la bordul a două avioane franceze, în această săptămână, a anunţat marți Comisia Europeană.

"Numerele inițiale indică faptul că aproximativ 250 de cetățeni francezi vor fi transportați în prima aeronavă și peste 100 de cetățeni ai UE din alte țări se vor alătura celei de-a doua aeronave. Aceasta este un prim pas, însă şi alţi cetăţeni europeni pot fi evacuaţi în zilele următoare", se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Români în Hubei şi Wuhan

Conform evidențelor MAE, care însă nu are personal diplomatic în zonă, doar trei români se află în acest moment în provincia chineză Hubei, iar starea lor de sănătate este bună.

"Potrivit ultimelor informații existente la nivelul Ambasadei României la Beijing, MAE precizează că în evidențele misiunii și-au înregistrat prezența în provincia Hubei trei cetățeni români, respectiv doi în orașul Yichang și unul în Wuhan. Persoanele în cauză au contactat Ambasada României la Beijing doar pentru a-și înregistra prezența în regiune, starea lor de sănătate fiind bună", a transmis Ministerul Afacerilor Externe.