Articolul continua dupa recomandari

Pe aeroportul Orly din Paris, un avion a derapat, dupa aterizare, pe pista acoperita de polei. Nimeni nu a fost ranit, dar incidentul a sporit haosul, dupa ce sute de zboruri fusesera deja anulate sau intarziate. Si in Germania, aeroportul din Frankfurt, al treilea ca marime din Europa, a fost inchis din cauza ninsorilor abundente.

Situatia nu a fost mai buna nici pe sosele. La nord de Frankfurt, o autostrada a fost inchisa dupa o ciocnire in lant, din fericire fara victime, in care au fost implicate peste 100 de vehicule.

La fel au aratat soselele si in Marea Britanie. Serviciile de interventie rapida au raspuns la sute de apeluri de ajutor din partea soferilor blocati pe autostrazi.

La randul sau, Belgia a inregistrat un nedorit record: peste 1.600 de kilometri de blocaje pe sosele, la ora de varf a diminetii. Calatorii cu trenul nu au fost nici ei mai norocosi: cursele Eurostar dintre Paris, Bruxelles si Londra, pe sub Canalul Manecii, au fost suspendate.

Ninsoarea a provocat si amanarea negocierilor asupra bugetului, din coalitia guvernamentala belgiana. Meteorologii promit ca, astazi, vremea se va mai ameliora, dar va ramane rece pana la sfarsitul saptamanii.