Imagini cu mai mulţi copii din Siria care arată fotografii cu Pokémon, într-un apel ca oamenii să vină şi să îi salveze, au fost distribuite de The Revolutionary Forces of Syria Media Office pe reţelele de socializare, pentru a aminti lumii de criza din această ţară, informează The Telegraph.

”Locuiesc în Karf Nabl, zona Aleppo. Vino să mă prinzi”, este unul dintre mesajele ţinute de copii, scris în arabă.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 1 imagini în Galerie

”Sunt un Pokémon în Idlib din Siria, ai vrea să vii să mă salvezi?” şi ”Mă aflu în Kafrnabol, în zona Idlib, vino să mă găseşti” sunt alte două mesaje.

Seria de fotografii reprezintă un îndemn ca lumea să nu uite de criza din Siria unde mai mult de un sfert de milion de copii trăiesc sub asediu.

Vezi 1 imagini în Galerie

Graficianul sirian Saif Aldeen Tahhan a folosit, de asemenea, jocul Pokémon Go să sublinieze gradul de distrugere al ţării.

El a creat imagini - fiecare purtând logo-ul ”Syria Go” - pentru a arăta impactul pe care l-a avut războiul asupra populaţiei în ultimii cinci ani.

”Am creat aceste imagini ca mod de a atrage atenţia asupra războiului sirian şi a suferinţei de aici, şi nu asupra Pokémon, după care oamenii sunt înnebuniţi. Lumea a devenit obsedată cu acest joc video, aşa că, mi-am spus, de ce să nu mă folosesc de el ca mediu pentru a da o idee despre suferinţa noastră”, a declarat graficianul.