Liderul de la Paris a participat la prima întâlnire cu cetăţenii în cadrul acţiunii. În timp ce o parte a liderilor mişcării Vestele Galbene au participat la discuţii, alţi manifestanţi au continuat cu protestele.

Emmanuel Macron a dat startul noului său program naţional în Normandia, la o întâlnire cu peste 600 de primari regionali şi oficiali. Liderul de la Champs-Elysees se arată optimist că ţara pe care o conduce va trece cu bine peste perioada dificilă şi s-a arătat încrezător că violenţele se vor încheia curând.

Articolul continua dupa recomandari

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Perioada în care trăim în acest moment ridică multe provocări pentru ţara noastră.  La un nivel mai profund, cred însă că putem transforma această perioadă într-o oportunitate.

Macron a reiterat că îşi doreşte discuţii cu opozanţii săi şi că scopul este acela de a găsi soluţii la toate problemele comunităţii.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Toate subiectele sunt deschise discuţiei. Eu am enumerat 35 şi promit că toate aceste probleme vor primi o soluţie concretă. Dar, dacă există şi alte întrebări şi nelămuriri care apar pe subiecte pe care nu le-am remarcat, vor fi de asemenea luate în considerare.

"Vestele Galbene" l-au aşteptat cu proteste pe Macron, iar câţiva dintre manifestanţi s-au încăierat cu forţele de ordine.

Sâmbăta trecută 24 de oameni au fost răniţi şi 156 arestaţi la Paris în urma celui de-al nouălea val de proteste al "Vestelor Galbene".