Imagini sfâșietoare arată scene cu rudele chemate să își identifice morții, în urma atentatelor din Sri Lanka. Alți zeci de persoane dispărute sunt căutate în disperare de cei dragi în spitale, la morgă sau la poliție.

”El este fiul meu”: o catolică a fost fotografiată de un reporter arătând pe telefon o fotografie a băiatului său. Femeia aștepta să-i identifice cadavrul.

Articolul continua dupa recomandari

Fotografii aduse de oameni îndurerați

Scena cu mama îndurerată a fost surprinsă în fața bisericii Sfântul Anton din Colombo, una dintre țintele atacurilor teroriste din duminica Paștelui Catolic.

În aceeași mulțime de oameni, un bărbat ține fotografia surorii sale. Și ea a murit în explozia de la biserică, iar fratele a venit pentru a-i identifica trupul.

Fratele unei victime ține în mână fotografia suroriiVezi 5 imagini în Galerie

Un alt tânăr catolic arată și el fotografia fratelui său. Și el a venit pentru identificarea bărbatului mort la biserica Sfântul Anton.

Poza unei victime din atentat arătată de fratele luiVezi 5 imagini în Galerie

În haosul după atentat, în aceeași mulțime de rude îndoliate, un bărbat ridică fotografia însângerată a unui tânăr. Identitatea victimei nu e cunoscută, iar bărbatul speră să găsească pe cineva care îl va recunoaște.

Fotografia unei victime neidentificate arătată mulțimiiVezi 5 imagini în Galerie

Dispăruți în haosul după atentat

La Spitalul din Colombo sunt alte scene dramatice. O mamă își caută în disperare fiica dispărută, despre care nu mai știe nimic din momentul atentatelor. Așteaptă de câteva ore cu o poză a fetei de pe telefon, pentru a o arăta medicilor.

”A fost la biserică ieri. Am tot încercat să o sunăm, dar nu a răspuns. N-am avut nici un semn de la ea nici în cursul nopții, de aceeea am venit aici de dimineață”, spune femeia.

Telefon cu fotografia fiicei dispărute, ținut în mână de mamăVezi 5 imagini în Galerie

Coadă și la morga din Colombo

La morga din Colombo, alte scene de disperare. O familie nu-și găsește fiica dispărută în urma exploziilor.

”S-a dus la biserică în jurul orei 08.20. Am fost la biserică să o căutăm, dar nu era acolo. Ne-am uitat apoi la spital, dar nu era nici acolo. De aceea am venit aici”, spune un prieten al părinților.

Printre oamenii cu privirile îndurerate e și ruda unuia dintre cei trei polițiști uciși în atacurile teroriste. Aștepta, de asemenea, în fața morgii, pentru a-i vedea trupul.

”Nu știm ce s-a întâmplat. Nu a mai răspuns la telefon când l-am sunat pe la prânz. Apoi am primit un mesaj de la poliție, care anunța că a murit”, spune bărbatul.

290 de oameni au murit și alți 500 au fost răniți în atentatele din Sri Lanka. Autoritățile spun că atacurile teroriste au legături cu o rețea străină. 24 de persoane au fost arestate.