Poliţia canadiană l-a identificat pe şoferul care a intrat cu furgoneta în mulţime, omorând 10 oameni şi rănind alţi 15. 

Tânărul are 25 de ani, se numeşte Alek Minassian şi este din Richmond Hill, Ontario.

Articolul continua dupa recomandari

El a fost reţinut imediat după incident.

Reamitim că ieri, poliţia a fost apelată, înainte de ora locală 13.30, să intervină la intersecţia străzii Yonge cu bulevardul Finch, la periferia de nord a oraşului Toronto, după ce o furgonetă a intrat pe trotuar şi a lovit mai multe persoane.

Videoclipurile postate de martori arată cum şoferul ameninţă poliţiştii cu un obiect pe care îl ţinea în mână, iar aceştia îi solicită să se culce la pământ. 

Bărbatul este apoi arestat fără să fie trase focuri de armă.

Peter Yuen, adjunctul poliţiei din Toronto, a cerut martorilor să ofere informaţii şi a declarat că va urma „o investigaţie lungă”. El a adăugat că linii telefonice separate au fost puse la dispoziţia familiilor victimelor şi martorilor.

Şeful poliţiei, Mark Saunders, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că aparent, bărbatul ar fi intrat în mulţime intenţionat însă nu se cunosc cauzele. El a adăugat că atacatorul, Alek Minassian, care este din suburbia Richmond Hill din Toronto, nu era cunoscut poliţiei.

La aproximativ 30 de km distanţă de incident, care a avut loc la ora locală 13:20, avea loc întruni