Metilen-dioxi-metamfetamina, "biscuiti disco", Super Mario, "porumbei albi", "drogul clubului", "drogul imbratisarii", "drogul dragostei", X, E, MDMA, Ecstasy pur 100%. Sunt zeci, poate chiar sute de tipuri de Ecstasy. O substanta interzisa care a fost sintetizata fix in urma cu un secol, in 1913. Dar abia dupa mai bine de o jumatate de veac, oamenii au inceput sa o considere ca fiind un tratament ideal pentru cea mai comuna boala a omenirii - plictiseala. Prin anii '70, pastila-minune era denumita pilula-dragostei.

Ecstasy este sintetic si te face sa iubesti pe toata lumea, spun cei care au incercat aceasta pastila.

Articolul continua dupa recomandari

Autoritatile au mai avut nevoie de niste ani pana cand si-au dat seama ca pana si pastila-dragostei este un drog deosebit de periculos. Fara sa-si dea seama, autoritatile au spus cuvantul magic: interzis. Asa a devenit Ecstasy din ce in ce mai popular, din ce in ce mai cerut in toate cluburile din lume. A explodat in perioada disco, a continuat in perioada house si a primit o mana de ajutor si de la cei mai tari rapperi ai planetei.

Toate acestea multumita unui cercetator care a stat cam mult in laborator in 1913. Alti colegi de-ai sai au inventat in acelasi an lucruri mai utile, precum parasuta sau sutienul - varianta moderna.