Dramă cumplită pentru fetiţele de 2 şi 5 ani ale Cristinei, românca ucisă de tatăl copilelor, în Spania. Nimeni din familie nu le vrea. Cele două micuţe sunt într-un centru de primire minori aflaţi în dificultate din Spania şi nicio rudă nu îşi asumă responsabilitatea creşterii lor.

Cristina ar fi trebuit să aniverseze sâmbătă 25 de ani, dar cu o săptămână înainte de ziua de naştere a fost ucisă sălbatic în casă de fostul ei partener, tatăl fetiţelor sale de 5 şi 2 ani, şi el român. Bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost prins după 32 de ore, dar a refuzat să dea orice fel de declaraţie.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 6 imagini în Galerie

Cele două fetiţe de 2 şi 5 ani erau în casă în momentul crimei, fiind scoase de poliţie printr-o uşă laterală, fără să vadă sau să ştie ce s-a întâmplat. 

El Correo de Andalucia scrie că cele două orfane au fost duse într-un centru special al Protecţiei Copilului, unde au primit o cameră doar ele două, plină de jucării, şi unde sunt supravegheate video permanent. Asistenţii sociali nu le-au spus fetelor ce s-a întâmplat şi fiica cea mare ştie că e într-o tabără, unde mama ei a lăsat-o să meargă împreună cu surioara pentru că au fost cuminţi.

Vezi 6 imagini în Galerie

Autorităţile spaniole nu au dorit să le despartă pe fete, chiar dacă situaţia lor juridică emcomplicată, cea mică fiind cetîţean iberic şi având alt statut faţă de sora ei mai mare. Președintele Asociației Românilor din Huelva (ARCOH), Mihaela Ciliciu, a explicat că familia mamei copiilor "nu este într-o situație economică bună pentru a prelua fetele". Nici rudele tatălui nu şi-au exprimat dorinţa de a le prelua pe fetiţe.

Situaţie în care Consiliul oraşului Lepe va deveni, legal, responsabil pentru a găsi o familie care să le crească pe fetiţe. Din fericire, în orăşelul cu puţin peste 23.000 de locuitori, dintre care 2.000 români, mai multe zeci de familii şi-au exprimat deja dorinţa de a le înfia pe micuţe. Primarul a anunţat deja că o condiţie obligatorie va fi ca cele două să fie înfiate împreună, să nu fie despărţite.

Vezi 6 imagini în Galerie

Solidaritatea locuitorilor e manifestată şi legat de înmormântarea Cristinei. Cum familia ei din România nu vrea să o repatrieze, tânăra va fi înmormântată la Lepe, Primăria urmând să suporte cheltuielile. Rude ale femeii vor veni din ţară ajutate financiar de comunitatea de români din Lepe, iar proprietarul unui hotel din localitate s-a oferit să le cazeze gratuit.

Vezi 6 imagini în Galerie

Primarul din Lepe a decretat marţi zi de doliu în oraş, steagurile fiind coborâte în bernă, în semn de omagiu faţă de Cristina.