Dorința unui bătrân bolnav de cancer în fază terminală, de a-și mai vedea o dată soția care i-a fost aproape 60 de ani, a fost îndeplinită, în Marea Britanie. Țintuit la pat de boală, bătrânul n-a mai fost capabil să-și viziteze nevasta, internată într-un azil. După 6 luni, cei doi au fost reuniți.

Derek și Eirwen Oliver sunt împreună de aproape 60 de ani. Cuplul, care este originar din Pentre, în sudul Țării Galilor, s-a căsătorit în septembrie 1960, la doi ani după ce s-au cunoscut.

Articolul continua dupa recomandari

În 2014 însă, după decenii în care au fost nedespărțiți, soția a început să dea semne de demență și a fost internată într-un azil, pentru ca evoluția bolii să fie supravegheată.

Conform ziarului Wales Online, Derek Oliver și-a vizitat zilnic nevasta și în fiecare zi stătea cu ea câteva ore. Situația s-a schimbat dramatic la începutul anului, când bătrânul de 84 de ani a fost diagnosticat cu cancer  la plămâni și ficat. Bărbatul, care suferă  și de diabet, artrită și enfizem, a fost imobilizat la pat.

”I-am spus: ne vedem mâine”

Bătrânul a fost ținut mai întâi în spital, dar, după 10 săptămâni, a fost adus acasă, după ce medicii au spus că e vorba despre cancer în fază terminală.

”Mi-au dat de înțeles că nu pot face nimic în privința cancerului. Nu l-au putut trata, pentru că starea i s-a deteriorat. Reacția lui a fost că vrea să mergem acasă”, a spus fiul de 56 de ani al cuplului, David Oliver.

În fața bolii teribile, singura dorință a lui Derek Oliver a fost de a-și mai vedea soția, pe care nu mai poate să o viziteze.

”La finalul lui ianuarie, am ieșit de acolo și i-am spus: ne vedem mâine! De atunci, nu am mai văzut-o”, a spus Derek.

”M-am gândit la acest moment în fiecare zi”

După 6 luni, cu ajutorul unui voluntar de la ambulanță, dorința i-a fost îndeplinit. Bătrânul a fost transportat la azilul unde e internată Eirwen Oliver.

”Ți-a fost dor de mine?”, a întrebat Derek.

”Da”, a fost răspunsul soției în vârstă de 85 de ani.

Cuplul a fost reunit timp de 2 ore, într-un salon al azilului. Apoi, Derek a fost preluat cu ambulanța și dus acasă.

”M-am gândit la acest moment în fiecare zi. Am vrut să fac asta de luni și luni. Obișnuiam să fiu aici zilnic, de la 3 la 6 și jumătate. Nu era plăcut. Am fost împreună așa de multă vreme”, a spus Derek Oliver.

Un video al emoționantei întâlniri a fost postat și pe Facebook, de voluntarii de la ambulanță care i-au ajutat pe cei doi bătrâni să fie din nou împreună.