Revista germană Wirtschaftswoche a relatat joi că preşedintele american Donald Trump i-ar fi spus luna trecută preşedintelui francez Emmanuel Macron că ar vrea să blocheze accesul producătorilor germani de automobile de lux pe piaţa din Statele Unite, transmite Reuters.

Citând mai mulţi diplomaţi europeni şi americani, revista a scris că Trump i-a spus lui Macron în aprilie că va respecta politica sa comercială, care include şi împiedicarea modelelor Mercedes-Benz de a circula pe bulevardul Fifth Avenue din New York.

Articolul continua dupa recomandari

Administraţia Trump a deschis la începutul lunii mai o investigaţie comercială, pentru a vedea dacă importurile de vehicule au provocat daune industriei auto americane. Investigaţia ar putea conduce la introducerea unor tarife de până la 25% pentru importurile auto, pe baza aceloraşi considerente de securitate naţională utilizate şi în cazul tarifelor introduse în martie pentru oţel şi aluminiu.

Impunerea unor astfel de tarife ar distruge motivaţia de afaceri a producătorilor germani de automobile de a exporta pe piaţa americană şi la costuri de 4,5 miliarde de euro pentru producătorii germani de automobile premium, au estimat săptămâna trecută analiştii firmei Evercore ISI.