Lăsaţi pandemia, să salvăm economia! Este mesajul preşedintelui american Donald Trump, care speră ca până la Paşti americanii să se întoarcă la muncă. Declaraţia vine în una din cele mai negre zile pentru Statele Unite, cu peste 160 de oameni morţi din cauza COVID-19 şi mai bine de 10.000 de cazuri noi de infectări.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii - Mi-ar plăcea ca Statele Unite să îşi redeschidă graniţele până la Paşte. Putem să păstrăm distanţa socială şi să mergem la muncă!

Articolul continua dupa recomandari

În război cu noul coronavirus, Donald Trump vede victoria aproape. Previziunile lui sunt cu mult mai optimiste decât ale experţilor.

Cu peste 55 de mii de cazuri de infectare, Statele Unite ar putea deveni epicentrul mondial al epidemiei, avertizează OMS. În New York, noul Wuhan al lumii, bilanţul deceselor se dublează la fiecare trei zile.

Andrew Cuomo, guvernatorul New York-ului - Un specialist mi-a spus: Aşteptăm un tren de mare viteză care ne va traversa ţara. Ei bine, acum a devenit săgeată pentru că bilanţul creşte privind cu ochii.

În cel mai mare oraş american principalele bulevarde au fost închise, pentru a permite oamenilor să desfăşoare activităţile fizice zilnice permise într-un cadru de distanţare socială. Iar în Miami a fost instituită carantina obligatorie pentru toţi cei 470.000 de locuitori.

Vârful epidemiei din SUA, așteptat la finalul lui aprilie

Autorităţile se aşteaptă ca vârful epidemiei să fie atins până la sfârşitul lunii viitoare şi cer ajutor federal. Autorităţile sanitare estimează că vor avea nevoie de mii de ventilatoare şi 140 de mii de paturi. Un spital de campanie ar trebui să devină operaţional într-o săptămână în Manhattan.

Andrew Cuomo, guvernatorul New York-ului - Facem apel la toţi angajaţii sistemului sanitar, indiferent că lucează sau nu în spital, pot lucra la companii de asigurare, sau clinici private, oriunde. Avem nevoie de personal suplimentar şi echipament, echipament, echipament.

În baza unor protocoale de urgenţă, medicii vor putea să trateze pacienţii în stare critică folosind plasmă donată de pacienţii vindecaţi. Tratamentul a dat rezultate bune în 1918, în timpul pandemiei de gripă spaniolă. Unii specialişti cred că rămâne cel mai bun tratament. Ar mai putea dura luni bune sau chiar un an până la crearea unui vaccin.

Un primar din statul California susţine că atât el, cât şi soţia sa au fost infectaţi cu coronavirus după ce au participat la o petrecere la clubul de golf pe care Donald Trump îl deţine în Los Angeles.

Tot în statul cel mai populat din SUA a fost înregistrat şi primul deces al unui copil. Este vorba de o adolescentă din Lancaster a cărei identitate şi vârstă exactă nu au fost făcute publice.