Războiul lui Donald Trump cu presa pare fără sfărşit. Conferinţa de la jumătatea mandatului său s-a transformat în circ, după ce întrebările jurnaliştilor l-au iritat peste măsură pe preşedintele american. Consecinţele au apărut imediat. Un reporter CNN a rămas fără acreditare pentru că a îndrăznit să-l înfrunte pe Trump.

Asaltatul întrebărilor i-a răpit lui Donald Trump bucuria victoriei republicanilor în Senat. Ulterior, biroul de presă al Casei Albe a retras acreditarea reporterului CNN. Subiectul care l-a iritat nespus pe preşedinte a fost caravana de imigranţi care se îndreaptă spre frontiera dintre Mexic şi Statele Unite.

Articolul continua dupa recomandari

Alţi doi jurnalişti au fost puşi la punct de Trump atunci când au încercat să-şi apere colegul evacuat din sală.

Nici membrii propriului partid nu au scăpat. Procurorul general, Jeff Sessions, a demisionat la insistenţele lui Donald Trump. Jeff Sessions a fost acuzat că nu a făcut suficient ca să pună capăt anchetei privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. Demisia răsunătoare de la Casa Albă ar fi un semn că investigaţia a ajuns departe, cred analiştii politici.