Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri pentru presă că Statele Unite ”stau de vorbă cu” Coreea de Nord, la o zi după ce a anulat summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong Un. ”Toată lumea joacă jocuri”, relatează The Associated Press.

”Vom vedea în curând unde va conduce asta, eu sper către o pace şi o prosperitate durabilă”, a adăugat el.

Articolul continua dupa recomandari

”Vom vedea ce se va întâmpla, ar putea să fie chiar pe 12”, a răspuns Trump, întrebat despre summit, referindu-se la data de 12 iunie, stabilită iniţial.

Liderul SUA a făcut această declaraţie unor jurnalişti, la Casa Albă, înainte să plece ceremonia de absolvire, la Academia Navală. Acesta a subliniat că ambelor părţi le-ar plăcea ca summitul să aibă loc.

”Ei vor foarte mult s-o facă, nouă ne-ar plăcea s-o facem”, a declarat şeful statului american.

Locatarul Casei Albe a salutat anterior reacţia ”productivă” şi ”călduroasă” a Coreei de Nord, care s-a declarat pregătită în continuare de dialog cu Washingtonul, în pofida anulării summitului foarte aşteptat între liderii celor două ţări, relatează AFP.

”O veste foarte bună primirea declaraţiei călduroase şi productive a Coreei de Nord”, a scris el pe Twitter, la o zi după publicarea unei scrisori adresate liderului nord-coreean Kim Jong Un în care anunţa anularea summitului, denunţând ”ostilitatea” regimului de la Phenian.

Sursa: News.ro