Donald Trump reevaluează măsurile împotriva epidemiei. Ca să salveze economia. În conferinţa de presă de ieri de la Casa Albă, preşedintele şi-a manifestat intenţia de a redeschide graniţele ţării. Cu aproape 600 de morţi, Statele Unite sunt al treilea focar activ de coronavirus după Italia şi Spania.

În Statele Unite, evoluţia pandemiei este înfricoşătoare. Autorităţile numără 10 mii de cazuri noi în fiecare zi. Raportat la numărul populaţiei, este de două ori şi jumătate peste China, în momentul critic al epidemiei.

Articolul continua dupa recomandari

Aproape 600 de oameni au murit pe tot teritoriul Statelor Unite. 100 doar ieri, cea mai neagră zi de la începutul epidemiei. Specialiştii fac apel la oameni să resprecte autoizolarea. Comportamentul lor va decide modul în care va evolua epidemia.

OANA DIACONU, româncă stabilită în Los Angeles - Fiind plecată de acasă de multă vreme mi se pare perfect normal să îmi sun mama sau prietenii şi să ne bem cafeaua împreună pe internet. Aşa că îmi doresc din suflet ca, în perioada care urmează, să ni se pară normal tuturor acest lucru, să conştientizăm că singura metodă prin care putem stopa această răspândire galopantă a virusului este să stăm acasă.

Chicago, Los Angeles, Washington sau New York, marile oraşe au fost deja închise. 40 la sută din populaţia Americii are ordin să stea în casă. Sunt măsuri fără precedent în Statele Unite.

Preocupat în egală măsură de numărul deceselor dar şi de economia ţării, Donald Trump nu vrea să extindă măsurile impuse mai mult decât este necesar.

Donald Trump, președintele SUA - America va fi din nou, curând, deschisă pentru afaceri. Foarte curând. Mult mai curând de 3 sau 4 luni cum sugera cineva.

Aseară, alături de preşedinte, la conferinţa de presă de la Casa Albă a stat ministrul Justiţiei. Marele absent a fost epidemiologul Anthony Fauci. Presa a vorbit zilele trecute despre neînţelegeri între cei doi. Cei doi au viziuni diferite asupra modului în care ar urma să fie testat un medicament anti malarie care ar fi dat rezultate bune în cazul unor pacienţi cu coronavirus.

Donald Trump, preşedintele SUA - Un domn care credea că nu va supravieţui. Şi-a luat adio de la familie. Luase medicamentul cu puţin timp înainte. Dar el a crezut că totul se va termina şi familia a crezut că o să moară. Şi după câteva ore s-a trezit şi se simţea foarte bine şi după şi mai bine. Şi acum este într-o formă bună.

Pe modelul european, criza materialelor sanitare se simte şi în Statele Unite. Medicii şi asistenţii nu mai au costume de protecţie, nici măşti. În ajutorul lor, Ford a anunţat că va produce măşti şi ventilatoare. 16 state au impus ordine de restricţie pentru localnici.