Donald Trump și-a anulat prezența la ultima conferință de presă a summit-ului NATO de la Londra, totodată catalogându-l pe premierul canadian ca fiind cu "două fețe". Justin Trudeau a fost filmat, la Palatul Buckingham, în timp ce pare să-l bârfească pe președintele american în prezența lui Emmanuel Macron și a lui Boris Johnson.

"Face conferințe de 40 de minute din senin. Vedeai cum echipei sale îi cad fălcile", a fost filmat spunând Trudeau, după ce Trump a întârziat la recepția de la Palatul Buckingham. Deși premierul canadian nu a precizat niciun nume, Donald Trump a părut ofensat.

Articolul continua dupa recomandari

"E cu două fețe. Și, sincer, Trudeau e un tip de treabă, îl consider foarte drăguț dar, știți, adevărul este că i-am spus că nu dă 2% din PIB pentru NATO și nu e foarte fericit din cauza asta", le-a spus Trump jurnaliștilor, chiar în timpul unei declarații de presă susținute alături de cancelarul german Angela Merkel.

"După ce întâlnirile de astăzi se termină, mă voi întoarce înapoi la Washington. Nu vom mai face o conferință de presă la încheierea summit-ului NATO pentru că am făcut atât de multe în ultimele două zile. Să ajungeți cu bine", a scris președintele american pe Twitter.