Schimb dur de replici între Donald Trump şi fostul secretar de stat american Rex Tillerson. Liderul de la Casa Albă a răbufnit în mediul online şi i-a adresat insulte lui Tillerson, după ce acesta l-a criticat într-un interviu. Demnitarul susţine, la rândul său, că Trump este indisciplinat şi neinformat şi a dezvăluit că în mai multe rânduri preşedintele i-a cerut să ia măsuri care ar fi fost ilegale.

Scandalul a pornit de la un interviu în care Rex Tillerson a vorbit despre motivele pentru care a fost demis din funcţia de secretar de Stat.

Articolul continua dupa recomandari

Demnitarul a explicat că el și Trump au un sistem diferit de valori.

REX TILLERSON, ex-secretar de stat SUA: Când preşedintele spunea: "iată ce vreau să fac" sau "cum vreau să fac", eu îi răspundeam: "domnule preşedinte, înţeleg ce vreţi să faceţi, dar nu puteţi în acest mod, pentru că încalcă legea, încalcă un anumit tratat". Ştiţi, devenea frustrat.

Tillerson l-a descris pe Trump ca pe un om care acţionează din instincte şi căruia nu îi place să se documenteze.

REX TILLERSON, ex-secretar de stat SUA: Un om care este destul de indisciplinat, nu îi place să citească, nu citeşte rapoartele de informare, nu îi place să intre în detalii cu multe lucruri.

Chiar şi aşa, fostul secretar de stat a menţionat că s-ar întoarce în vechea sa funcţie dacă preşedintele i-ar cere-o, pentru că este mândru de activitatea depusă.

Însă şansele unei reveniri în administraţia prezidenţială sunt destul de mici. După interviu, Donald Trump a postat pe twitter că fostul său subaltern este, cităm, leneş, prost şi lipsit de capacitate mintală.

În acelaşi mesaj, preşedintele l-a lăudat pe actualul secretar de stat Mike Pompeo şi munca depusă de acesta.